Λήμνος, το νησί με τις αλμυρές λίμνες.

Ανακαλύψτε την καλοχτισμένη πολιτεία του Ομήρου.




Το εντυπωσιακό ηφαιστειογενές τοπίο, οι χρυσαφένιες παραλίες, τα κάστρα και τα πέτρινα χωριά-αριστουργήματα συνθέτουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο νησί της Λήμνου.


Το γραφικό νησί βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και κατοικείται από τα ομηρικά χρόνια ενώ αποτέλεσε σταθμό της αργοναυτικής εκστρατείας. Η γεωγραφική του θέση και τα εύφορα εδάφη του συντέλεσαν στην ανάπτυξη του και ο Όμηρος στην Ιλιάδα τη χαρακτηρίζει καλοχτισμένη πολιτεία.



Η Λήμνος αποτελεί ιδανικό προορισμό για ήρεμες διακοπές και προσφέρει απλόχερα στους ταξιδιώτες τον πλούσιο μυθολογικό και ιστορικό παρελθόν της.



Ο εντυπωσιακός υγροβιότοπος κοντά στο Κοντοπούλι αποτελείται από τρεις λίμνες, την Αλυκή, την Χορταρόλιμνη και την Ασπρόλιμνη, οι οποίες φιλοξενούν πολλά μεταναστευτικά πουλιά και είναι ενταγμένες στο δίκτυο NATURA 2000.



Αξίζει να επισκεφθείτε τον προϊστορικό οικισμό Πολιόχνη και το κάστρο στην απόκρημνη χερσόνησο στη Μύρινα που χρονολογείται από το 1118 όπου θα συναντήσετε ελάφια να κυκλοφορούν ελεύθερα.



Η αρχαία πόλη Ηφαιστεία είχε προστάτη το θεό Ήφαιστο και αποτελούσε σημαντικό κέντρο λατρείας του. Το νησί φημίζεται και για τις αμμοθίνες, ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Πρόκειται για αμμώδεις λόφους που δημιουργούνται από τη διάβρωση και την απόθεση της άμμου.





Τα ντόπια κρασιά έχουν μια εξαιρετική, ιδιαίτερη γεύση λόγω του ηφαιστειογενούς εδάφους ενώ σε κάποιες παραλίες μπορείτε να δείτε από κοντά την παγωμένη λάβα σε εντυπωσιακούς χρωματισμούς.