Η κοσμοπολίτικη «Μητέρα Πόλη» στο νότιο άκρο της Αφρικής.

Ταξίδι εκεί που σμίγει ο Ατλαντικός με τον Ινδικό Ωκεανό.



Γεμάτο ζωή και χρώματα το κοσμοπολίτικο Κέιπ Τάουν βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Αφρικής.


Η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Νότιας Αφρικής βρίσκεται πολύ κοντά στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας , μια από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της γης..
Το εμβληματικό βουνό Table ύψους 1073 μέτρων δεσπόζει πάνω από την πόλη και έχει ονομαστεί έτσι καθώς είναι χαρακτηριστικά επίπεδο στην κορυφή του. Το Κέιπ Τάουν είναι γνωστό και ως «Μητέρα Πόλη», όπως το αποκαλούν οι κάτοικοί του λόγω... παλαιότητας.
    

Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το Κάστρο της Καλής Ελπίδας που χτίστηκε για να προστατεύει
την πόλη αλλά δε χρησίμευσε ποτέ. Χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και χτίστηκε από την Ολλανδική
Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών. Μάλιστα σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους το κάστρο είναι στοιχειωμένο.
  

Στη μουσουλμανική συνοικία Bo-Kaap τα πολύχρωμα σπίτια είναι χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο και η πρόσοψη τους ξαναβάφεται σε ζωηρό χρώμα κάθε φορά που η οικογένεια που κατοικεί εκεί έχει ένα ευχάριστο γεγονός.
  

Στην παλιά πόλη αξίζει να επισκεφθεί κανείς ιστορικά μνημεία όπως την Ολλανδική Εκκλησία, το παλιό δημαρχείο, το κάστρο και τη γραφική συνοικία των Μαλαισίων με τα πολύχρωμα τζαμιά.

Η παραλία Boulders Beach φιλοξενεί μια εντυπωσιακή αποικία με αφρικανικούς πιγκουΐνους που φτάνουν περίπου τους τρεις χιλιάδες. Το είδος είναι υπό εξαφάνιση ωστόσο υπάρχουν μέρη όπου μπορεί να κολυμπήσει κανείς μαζί τους. Ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά στρουθοκαμήλους και μπαμπουίνους να περιφέρονται ελεύθεροι στον Εθνικό Δρυμό του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας.
  

Το καταπράσινο νησί Ρόμπεν έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ενώ εκεί βρίσκεται η φυλακή όπου έζησε ο Νέλσον Μαντέλα για 27 χρόνια . Πηγή:




Πληροφορίες:


Κέιπ Τάουν / Νότια Αφρική

 

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ραντ Νότιας Αφρικής (1 ευρώ ισοδυναμεί με 15,74 ραντ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας Πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 18 ώρες από την Αθήνα μέσω Ντουμπάι και 15 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.