Ντουμπρόβνικ, ένας παράδεισος.

Ανακαλύψτε το μαργαριτάρι της Μεσογείου στην Κροατία.

  

Με δαντελωτές ακτές, εντυπωσιακά φρούρια και γραφικούς πεζόδρομους το Ντουμπρόβνικ αποτελεί
έναν παράδεισο πάνω στη γη.


Χτισμένο στο νοτιότερο τμήμα της Κροατίας αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο και ένας από τους πιο εξελίξιμους τουριστικούς προορισμούς.
   

Η Πιλ και η Πλος είναι οι δύο πύλες που καλωσορίζουν τον επισκέπτη πριν μπει στην παλιά πόλη και ακολουθήσει τον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο, που ονομάζεται Stradum. Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί από το 1979 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
   

Αξίζει να επισκεφθείτε το σιντριβάνι Ονόφριο, που χτίστηκε το 1438 και έκτοτε αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης, αλλά και σημείο συνάντησης ντόπιων και ξένων.

Ακόμη, τα πέντε φρούρια του Ντουμπρόβνικ, το Σεντ Ιβάν, το Ρεβελίν, το Λοβρίτζενακ, το Μινσέτα και το Μποκάρ, καθώς και το λιμάνι με τα χαρακτηριστικά οχυρωματικά τείχη που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα.
   

Στον καθεδρικό ναό του προστάτη της πόλης, του Αγίου Βλασίου και το παλάτι Rector, χτισμένο το 1441 θα ανακαλύψετε τις ομορφιές και την ιστορία της πόλης.
  

                                                Πληροφορίες:

 

Ντουμπρόβνικ / Κροατία

 

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κούνα Κροατίας (0,13 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας Πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Κωνσταντινούπολης είναι 4 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 7 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης και Ζάγκρεμπ.     Πηγή: