Ταξίδι στην πόλη της καπνιστής μπύρας.

Γραφικές εικόνες στη  μικρή πόλη της Βαυαρίας.




Με γραφικά δρομάκια, μεσαιωνικά κτίρια και φημισμένη καπνιστή μπύρα, η μικρή πόλη της Βαυαρίας υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι στον επισκέπτη.


Η Βαμβέργη είναι χτισμένη σε χαμηλούς λόφους ενώ κατά μήκος της περνά ο ποταμός Ρέγκνιτς.

Η πόλη εντάσσεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και είναι ένα μείγμα αναγεννησιακού, γοτθικού και μπαρόκ στυλ.


Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον καθεδρικό ναό των Αγίων Πέτρου και Γεωργίου που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα και αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους ρομαντικού ρυθμού στη Γερμανία.



Στη γέφυρα του ποταμού στεγάζεται το εντυπωσιακό κτίριο του παλιού δημαρχείου, ενώ η πόλη φιλοξενεί τον γραφικό πύργο Άλτενμπουργκ του 10ου αιώνα


Ο ταξιδιώτης μπορεί να δοκιμάσει την τοπική μπύρα σε μια από τις τοπικές ζυθοποιίες και να επισκεφθεί ένα τα πολυάριθμα καταστήματα με αντίκες.



Τον 17ο αιώνα όταν το κυνήγι των μαγισσών βρίσκονταν σε έξαρση, στην πόλη λειτουργούσε μια φυλακή για μάγους και μάγισσες.



Πληροφορίες:

 

 

Βαμβέργη / Γερμανία

 

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση διαρκεί 4 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Μονάχου και 2 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση.  Πηγή: