Ιαπωνία - Sakura, η εποχή των Ανθισμένων Κερασιών.


Στη χώρα του Ανατέλλοντος  Ηλίου όταν οι Κερασιές ανθίζουν -  Πόλεις λουλουδιασμένες, σαν σκηνικά παραμυθιών.


Σύμβολο της άνοιξης, της αγνότητας και της απλότητας, είναι οι υπέροχες κερασιές, που ανθίζουν στην Ιαπωνία (αλλά και στην Κίνα και την Κορέα) από τα μέσα Μαρτίου και διατηρούνται,μέχρι και τον Μάιο.



Πανέμορφα δέντρα, άσπρα, ροζ ή ακόμη και βυσσινί, αποτελούν το έθιμο Χαναμί (Hanami), που σημαίνει “παρατήρηση λουλουδιών”. Το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του από το 794, όταν ευγενείς και αριστοκράτες μαζεύονταν να θαυμάσουν το υπέροχο θέαμα, διανθίζοντάς το παράλληλα με ποίηση και λογοτεχνία.


Σήμερα, πάνω από 350.000 άνθρωποι από όλον τον κόσμο, επισκέπτονται την άνοιξη την Ιαπωνία, προκειμένου να θαυμάσουν τις 300 περίπου ποικιλίες των ιαπωνικών κερασιών, να απολαύσουν ένα πικ-νικ κάτω από τα πανέμορφα δέντρα ή να κάνουν μια βόλτα σε ένα από τα πανέμορφα πάρκα της.


Το φαινόμενο “Φούμπουκι”

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, απ’ όλα είναι το φαινόμενο “Φούμπουκι”, η θύελλα των λουλουδιών! Αν φυσήξει ξαφνικά δυνατός αέρας, τότε εκατομμύρια άνθη κερασιάς φεύγουν από τα κλαδιά, δημιουργώντας μια πανδαισία βροχής λουλουδιών και προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς!